FLEXI GLUKOZAMİN NEDİR?
HANGİ HASTALIKLARA YARDIMCI OLUR?
DOZAJI NEDİR ?
Eklemler her gün aşırı zorlanmalara maruz kalır. İşlevleriyle ilgili birçok problem de yaşla birlikte ortaya çıkmaya başlar. Eklem insanlar zarar vermediği sürece her şeyin kendileri ile yolunda olduğunu düşünürler. Acıtmaya başladıklarında, hastalığın çoktan gelişmiş olduğunu hatırlamakta fayda var. Bu nedenle, önleyici bir önlem olarak, elastikiyeti destekleyen ve enflamasyonu önleyen bileşenler sağlamalıyız. Eklemler, kemiklerin harekete izin veren birleştiği yerlerdir. Düzgün çalışması için sağlıklı eklem kıkırdağı, sinovyal sıvı ve kasların ve tendonların doğru şekilde bağlanmasını gerektirir. Eklem kıkırdak, disfonksiyonu romatizmal hastalıklara yol açtığı için burada önemli bir rol oynar.
Yaşla birlikte, eklem kıkırdağı yıpranır ve eklemler düzgün şekilde çalışmayı keser. Bu ağrının, sertliğin ortaya çıkmasına ve zamanla bozulmaya neden olabilir. Yaşlanmanın yanı sıra, yaşam biçimimiz eklemlerimizin şeklini etkileyen bir başka faktördür. Egzersiz her zaman önerilir, ancak günlük fiziksel aktiviteler sırasındaki bazı sporlar veya zorlamalar, eklemleri ağır kaldırma, topuklu yürümek veya ekstra ağırlık kadar aşırı yüklendirebilir. Ek olarak, stres sırt kaslarının daralmasına neden olur ve sonuç olarak bacaklara yetersiz miktarda oksijen verilir ve eklemler ağrmaya başlar.
Glukozamin: yaşına bakmaksızın aktif bir yaşam tarzı sağlayan eklemler üzerinde yararlı bir etkiye sahip olabilir, aşırı eklem gerilmesinden kaynaklanan semptomları hafifletmeye yardımcı olur, kıkırdakları korumaya yardımcı olur, eklem iltihabını önler ve tedavi eder, eklemlerin esnekliğini güçlendirir ve sözde sabah eklem sertliği, romatoid artrit semptomlarını azaltmaya yardımcı olur.
Glukozamin, birbirine bağlanmış şekerlerin ve proteinlerin zincirlerinden yapılmış eklemlerin kıkırdağında bulunan bir bileşiktir. Eklem, kemik ve kas ağrısını en aza indirirerek rahat hareket etmenizi sağlayan, vücudun doğal şok emici ve eklemler arası kayganlığı sağlayan bileşen olarak işlev görmektedir.
Glukozamin, güçlü doğal anti-inflamatuar (iltihaplanma karşıtı) ve anti-aging (yaşlanma karşıtı) özelliklere sahiptir. Eklem iltihabı için en iyi doğal takviyelerden biri olarak glukozamin, sıklıkla yaşa bağlı kemik ve eklem ağrısının tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca, kronik eklem veya sindirim bozukluğu olmayan sağlıklı kişilerde bile sindirim ve bağırsak sağlığını, hareketliliğini, hareket aralığını ve genel eklem sağlığını iyileştirmeye yardımcı olmak için kullanılmaktadır
Glukozamin olmadan, günlük hareketler ve işler çok zor ve acı verici olabilir. Vücudunuzun, kıkırdak gibi önemli dokular oluşturan belirli protein ve yağların sentezi için glukozamine ihtiyacı vardır. Bu, eklemler tendonlar ve bağların yapımında önemli bir rol oynar. Ek olarak, sinoviyal sıvı olarak da bilinen yağlamayı sağlamak için, eklemleri çevreleyen sıvıların oluşturulmasına yardımcı olmaktadır.
Glukozamin, bağırsak sağlığı için de hayati önem taşımaktadır. Çünkü glukozamin, kronik inflamasyondan hastalık gelişimine kadar her şeyde rol oynayan mikrobiyomunuzun sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Aslında Avustralya'dan bir çalışma; vücudu glukozamin sülfatla takviye etmenin, bağırsaklarınızdaki faydalı bakterilerin bileşimini değiştirebileceğini göstermiştir, bu da sağlık ve bağışıklık üzerinde geniş etkilere sahip olabilir
Şiddetli eklem ağrısı olan her kişi, glukozamin takviyesinden fayda görmeyecek olsa da glukozamin kullanan birçok kişi tarafından yapılan yorumlarda, altı ila sekiz hafta içinde ağrıdan kurtuldukları rapor edilmektedir. Birçok kişi ayrıca glukozamin takviyesi sonucu; eklem iltihabı sorununda doğal bir rahatlama, daha iyi sindirim sağlığı, azaltılmış iltihaplanma ve daha az kemik ağrısı yaşayarak, yaşam kalitelerinin iyileştiğini bildirmektedir. Glukozamin çoğu insanda herhangi bir yan etki veya risk olmaksızın; yaşlanma belirtileriyle savaşmak ve etraflıca yaşam kalitesini iyileştirmek için uzun süre boyunca güvenle kullanılabilir.
DOZAJ:
Günde iki kez 1 tablet, tercihen sabahları ve akşamları
Yorumlar
Yorum Gönder