Ana içeriğe atla

GMP BELGESİ NEDİR? NASIL ALINIR? HANGİ SARTLARA TABİ TUTULUR?

Bildiğiniz üzere Tiens ürünleri ile kalitesini kanıtlamıştır ve birçok sertifika ile birlikte GMP sertifikasına
 (belgesine de ) sahiptir.
Peki en çok sorulan GMP sertifikası nedir?
               



GMP (Good Manufacturing Practices) Yani Türkçe anlamı ile İyi  Üretim  Uygulamaları  , Ürünün iç ve dış kaynaklardan kirlenme olasılığını önlemek veya azaltmak amacıyla, kuruluşla ilgili iç ve dış şartlara ilişkin koruyucu önlemleri içerir. Bu uygulama gıda ürünlerinin üretimi ve dağıtımında temel yaklaşımlardan olup ürünlerde kalite sağlamak için hammadde, işleme, ürün geliştirme, üretim, paketleme, depolama, dağıtım aşamalarında kesintisiz uygulanması gereken bir teknikler dizisidir.
İmalat  için  bir kalite yaklaşımıdır ve gıda sanayi çalışanlarının profesyonel çalışmasını temin ederek güvenilir ve etkili ürün üretimini sağlar.
Bir işletmeyi tüm yönleri ile yani, sahip olması gereken temel özellikleri ile ve her üretim süreci için farklı kriterle ele almaktadır. Üretim yeri, çevre, alet -ekipman ve üretim süreci, personel ve hammaddenin kalite ve güvenilirliklerini tanımlar ve kontrol altına alır. İlaç, kozmetik ve gıda sektörünü kapsayan GMP, deterjan ve temizlik ürünlerinin "kozmetik sınıfında" kabul edilmesini sağlayan Kozmetik yasasının kabulüyle bu sektörü de kapsamaktadır.
Ayrıca, insan ve hayvanlarda kullanılan medikal amaçlı ürünlerin üretilmesinde (İlaç, kozmetik ürünler vs) uyulması gerekli kurallar bütünüdür.
cGMP; Kalite Yönetimi, Personel, Tesis ve Ekipman, Dokümantasyon, Üretim, Kalite Kontrol, Fason Üretim, Şikayetler ve Ürün Geri Çekme ve İç Denetimlerle ilgili genel kaideleri belirlemiştir.

GMP TEMEL İLKELERİ NEDİR ?

Temel ilke ile GMP yapılanmaktadır:
  1. Kalite yönetimi
  2. Personel ve organizasyon
  3. Bina, donanım, ekipman ve materyaller
  4. Dokümantasyon
  5. Ham ürün girişi, ürün işleme, saklama ve dağıtım
  6. Kalite kontrol ve yeterlilik testleri
  7. Tüm işlemlerin onaylanması ve yetkilendirilme
  8. Şikayetler ve geri çağırma
  9. Hataların araştırılması, üretilen ürünlerin kullanım sonrası klinik takibi
  10. Örneklerin saklanması, sorunlu, iade edilen ürünlerin imha edilmesi
  11. İçsel ve dışsal denetim.

GMP' NİN ZORUNLULUKLARI NEDİR ?

GMP Sistem kurulum ve uygulamalarında bazı zorluklarla karşılaşılmaktadır. Bu zorluklardan başlıcaları;
  1. Herhangi bir işe başlamadan önce yazılı ve doğru talimatlara göre çalışıldığından emin olunmalıdır.
  2. Bu talimatlara her zaman , kesinlikle hiçbir yerini atlamadan takip edilmelidir.
  3. Doğru malzemenin kullanılması sağlanmalıdır.
  4. Doğru ekipmanın kullanılmasını ve temiz olmalarının sağlanması gerekmektedir.
  5. Kontaminasyonu ve karışmayı önleyecek şekilde  çalışılmalıdır.
  6. Etiketleme hatalarına karşı her zaman dikkatli olunmalıdır.
  7. Her zaman titizlikle ve doğru şekilde çalışılmalıdır.
  8. Çalışanlar dahil olmak üzere her şey temiz ve düzenli tutulmalıdır.
  9. Her zaman hatalara, yanlışlara ve kötü olaylara karşı hazırlıklı olunmalı ve bunlar derhal rapor edilmelidir.
  10. Tutulan raporların ve yapılan kontrollerin doğruluğundan emin olunmalıdır.

NEDEN GMP 

İnsan sağlığını doğrudan etkileyen ürünlerin üretiminde hijyenik koşulların sağlanması gerekir. Hijyenik koşulların sağlanması ve üretimin bu koşullarda yapılması GMP (Good Manufacturing Practices; İyi Üretim Teknikleri) uygulanması ile gerçekleşir.
GMP bir ürünün hammadde ve ambalaj malzemelerinden başlayarak tüketiciye ulaşana kadar etkin ve güvenli olması için uyulması gereken kurallar bütünüdür. GMP'de amaç sıfır hata, hedef ise sürekli kalitenin sağlanmasıdır.
İnsan sağlığını doğrudan etkileyen ürünlerin (gıda, ilaç , medikal cihazlar vs,) üretim şartları GMP kurallarını sağlamak zorundadır. Üretimin yapılabilmesi için GMP kurallarının sağlanması esastır.
İnsan sağlığını doğrudan etkileyen ürünlerin üretiminde hijyenik koşulların sağlanması gerekir. Hijyenik koşulların sağlanması ve üretimin bu koşullarda yapılması GMP (Good Manufacturing Practices; İyi Üretim Teknikleri) uygulanması ile gerçekleşir.
GMP bir ürünün hammadde ve ambalaj malzemelerinden başlayarak tüketiciye ulaşana kadar etkin ve güvenli olması için uyulması gereken kurallar bütünüdür. GMP'de amaç sıfır hata, hedef ise sürekli kalitenin sağlanmasıdır.
İnsan sağlığını doğrudan etkileyen ürünlerin (gıda, ilaç , medikal cihazlar vs,) üretim şartları GMP kurallarını sağlamak zorundadır. Üretimin yapılabilmesi için GMP kurallarının sağlanması esastır.

GMP NASIL KURULUR ?

Başlangıç olarak, GMP kurallarının bir üretim tesisinde uygulanabilmesi için öncelikle hijyen ve GMP uygulamaları konusunda eğitimler düzenlenmeli, personel bu konuda bilinçlendirilmeli ve sistemin kurulma çalışmaları yürütülmelidir. Sistem kurulum ve Uygulamalar için bazı aşamalar aşağıdaki sıralama ile gerçekleştirilir.Ön Denetim ile Yönetsel, Fiziksel ve Operasyonel Gelişim İhtiyaçlarının Belirlenmesi;
Uluslararası GMP kılavuzu baz alınarak yönetsel, fiziksel ve operasyonel gelişim ihtiyaçlarının tespiti için ön denetim yapılır. Ön denetim soncuunda tesiste geliştirilmesi gereken hususlar, eğitim ihtiyacı ve yönetim sistemi ile ilgili gelişim ihtiyacının karşılanması için yapılması gereken çalışamalar tespit edilir ve aksiyon planı hazırlanır. Danışmanlık süreci boyunca bu aksiyon planı doğrultusunda faaliyetler yürütülür.
GMP Uygulamaları ve Hijyen Eğitimleri;
Ön denetimin sonucunda tespit edilen eğitim ihtiyacının karşılanması için danışmanlık süreci boyunca GMP uygulamaları ve hijyen konularında tüm personeli kapsayan eğitimler verilir. GMP uygulamaları ile ilgili verilen eğitimlerin etkinliği yapılan sınavlarla kontrol edilirken, hijyen uygulamaları ile ilgili eğitimlerin etkinliği danışmanlık süreci boyunca tesisteki uygulamalar takip edilerek kontrol edilir.
Operasyonel Hijyen Kriterlerinin Tespiti;
Ön denetim sürecinde iyileştirilmesi gereken hijyenik koşulların tespiti ile ilgili çalışmalar bu bölümde detaylandırılır. Tesisin farklı noktalarında ve üretim ve ürün özellikleri göz önünde bulundurularak tesiste, yerleşimde, kullanılan ekipmanlarda ve alt yapıda (aydınlatma, havalandırma, ısıtma) yapılması gereken çalışmalar bu aşamada yürütülür. Tüm bu çalışmaların amacı hijyenik koşulların sürekliliğinin sağlanmasıdır. Amaç; kontaminasyon riskini en aza indirecek uygun operasyonel hijyen kriterlerinin tespit edilmesidir.

GMP KURALLARI NEDİR ?

  1. Üretimi yapılacak işlerin ayrıntılarına karar vermek(ürün tipleri, kontrolleri, onayları)
  2. Yapılacak her şeyi yazmak, (Standart uygulama yöntemleri ( Standart operating procedures=SOP' lar), ekipmanlar, laboratuarlar vb)
  3. Yazılan her şeyi yapmak (Eğitim, yeterlilik, proses kontrol)
  4. Yaptığını yaz, Yaptıklarını Kanıtla(kayıtlar, denetimler)
  5. Düzeltici faaliyet, sürekli iyileştirme, Hataları düzelt ve kaliteyi artır( işlemleri izle, soruştur ve sonuçlar çıkart)

GMP EĞİTİMLERİ NELERDİR ?

GMP Sistemi için öncelikle sistemin eğitimleri alınmalaıdır. Bu eğitimlerle Sistem kurulum ve uygulamalara yön verilebilir. Eğitimlerde hangi konular işlenir ve eğitim konularını madde madde aşağıda inceleyebilirsiniz.
  • GMP nedir?
  • GMP'nin Tarihi Gelişimi
  • Kalite Yönetimi
  • GMP'nin Kalite Sistemlerindeki Yeri ve Uygulama Alanları
  • GMP Felsefesi ve Amaçları
  • Kavramlar, Terimler ve Tanımlar
  • GMP Bölümlerinin İncelenmesi
  • Gıda işletmelerinde İyi Üretim Uygulamaları
  • GMP'yi uygulamak için neler gerekli?
  • GMP'nin Temel Şartları  “Dokümantasyon Gerekleri”
  • Temizlik
  • Tesisler ve Ekipman
  • Üretim
  • Kalite İşlemleri
  • Personel
GMP Eğitimi Süresi Ne Kadardır?:
Şirketimiz tarafından GMP Eğitimi için öngörülen süre 1 gündür. GMP Eğitimi için öngörülen bu süre GMP Eğitimi alacak kişi sayısına göre değişebilir.
Gıda İşletmelerinde GMP Eğitimine Kimler Katılabilir:
GMP Eğitimi, Gıda maddeleri üretiminden ambalajlama, depolama ve taşımaya kadar bütün aşamalardaki gıda zincirinde yer alan firmaların çalışanları ve yöneticileri, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, ziraat mühendisleri, su ürünleri mühendisleri, kimya mühendisleri, gıda teknikerleri ile GMP kurmak isteyen ve/veya Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi üzerine etkileri konusunda bilgi almak isteyen katılımcılara yöneliktir.
Başarılı olanlara GMP Eğitimi Başarı sertifikası Sertifikası, Başarılı olamayanlara Katılım Sertifikası Verilir.

GMP BELGESİ NASIL ALINIR 

GMP'de, her işin SOP 'lerinin oluşturulması ve SOP(Standart Operasyon Prosedürleri) 'ne uygun olarak işlerin yapılması gerekliliği vardır. Hijyen ve temizlik koşulları GMP için çok önemlidir. Üretim ya da hizmet verilen yerin temizlik kuralları oluşturulmalı ve denetleyiciler tarafından yapılan temizliğin kontrol edildiği imza altına alınmalıdır. Havalandırma, ısıtma ve nem şartları düzenli olarak belli seviyelerde (15-25 (+-2) santigrat derece sıcaklık, nem max 60 de tutulmalı ve bu ısı nem seviyesi sürekli bir yerde kayıt altında olmalı ilgili teftiş kurulu geldiğinde geçmiş ay ve günlere yönelik rapor sunulabilmelidir.Ürün ve hizmet'in karışma riski' ni önleyici tedbirler alınmış olmalıdır. (Yazılımsal ya da manuel)Güvenlik GMP'de çok önemlidir, Deprem, yangın, izlenebilirlik, vs gibi tüm güvenlik önlemleri itina ile alınmış olmalıdır.
GMP, bilhassa ilaç, gıda gibi insan sağlığını doğrudan etkileyen ürünlerin hammaddeden, son kullanıcıya ulaşana kadar geçen süreç içindeki her aşamayı etkileyen kurallar bütünüdür.
Sizin almayı düşündüğünüz GMP sertifikası, GMP kurallarını öğrenmenize yarayacaktır.
GMP şartlarını öğrendikten sonra, her türlü, ilaç, kimya, gıda firmalarında üretim, depolama, kalite kontrol, kalite güvence, lojistik ve tedarik zinciri gibi bölümlerinde ülkemizde az sayıda bulunan yetişmiş personel sınıfına girmenizi sağlayacaktır.Eğitiminiz ne olursa olsun (ilk öğretim, lise, ön lisans ya da yüksek lisans) GMP kurallarının işlediği kaliteli üretim alanlarında GMP eğitimi almış nitelikli personel aranan personeldir. Her zaman daha önce değerlendirilmeye alınacaktır.
Bu eğitim sizin kariyeriniz açısından da size yarar sağlayacaktır.
Olası iş arama ve iş görüşmelerinizde, özellikle ilaç ve medikal sektöründe iş bulmanız da kolaylaşacaktır.

GMP STANDART KAPSAMI NEDİR

ISO 22716 Standardı
ISO 22716 Gereksinimleri kapağı
1. Organizasyon
2. Proseslerinin Risk Değerlendirmesi
3. Altyapı ve Ekipmanları
4. Eğitim ve Yetkinlik
5. İyi Üretim Uygulamaları
6. Hijyen, Temizlik ve Sanitasyon
7. Bakım ve Kalibrasyon
8. Geri çağırma
Standart gereksinimleri
1. Kapsam
2 Şartlar ve Tanımı
3. Personel
3.2 Kilit Sorumluluklar
3.3.1 Yönetim Sorumlulukları
3.4 Eğitim
3.4.1 Eğitim ve Beceriler
3.5 Personel Hijyen ve Sağlık
3.6 Ziyaretçiler ve Eğitimsiz Personel
4 Tesisler
4.1 Prensibi
4.2 Alan Türleri
4.3 Alan
4.4 Akış
4.5 Zemin, Duvarlar, Tavanlar, Windows
4.6 Yıkama ve Tuvaletler
4.7 Aydınlatma
4.8 Havalandırma
4.9 iş kanalları
4.10 Temizleme ve Sanitasyon
4.11 Bakım
4.12 Sarf Malzemeleri
4.13 Pest Kontrol
5 Ekipmanları
5.2 Ekipman Tasarım
5.3 Kurulum
5.4 Kalibrasyon
5.5 Temizleme ve Sanitasyon
5.6 Bakım
5.7 Sarf Malzemeleri
5.8 Yetkiler, Sorumlulukları
5.9 Yedekleme Sistemi
6 Hammadde ve Ambalaj Malzemeleri
6.1 Temel İlkeler
6.2 Satınalma
6.3 Kritik ve Kritik Olmayan Hammadde
7 Üretim
7.1 Rehberlik Prensibi
7.2 İmalat İşlemleri
7.2.1 İlgili Belge Durumu
7.2.2 Başlangıç  Üretim Kontrol
7.2.3 Atama parti numarası
7.2.4 Tanımlama ve süreç Operasyon
7.2.5 Sürec Kontrolleri
7.2.6 Toplu Ürün Depolama
7.2.7 Stok ve Hammaddeleri
7.3 Paketleme İşlemleri
7.3.1 İlgili belgelerin varlığı
7.3.2 Başlangıç Üretim kontrolleri
7.3.3 Parti numarası Atama
7.3.4 Ambalaj Hattı Tanımlama
7.3.5 Kontrol Ekipmanları
7.3.6 İşlem-Girdi
7.3.7 Ambalaj malzemeleri stoklama
7.3.8 Tanımları
8 Biten ürün
8.1 Rehberlik Prensibi
8.2 Sürüm
8.3 Depolama
8.4 Nakliye
8.5 İade
9 Kalite Kontrol Kalibrasyonlar
9.1 Rehberlik Prensibi
9.2 Test Yöntemleri
9.3 Kabul Kriterleri
9.4 Sonuçlar
9.5 Spesifikasyon Sonuçları Out
9.6 Reaktifler, çözeltiler, referans standartları, kültür, medya
9.7 Örnekleme
9.8 Örnek saklama
10 Şartname ürün düzeltme
10.1 Mamul ürünler, dökme ürünler, hammadde ve ambalaj reddedildi
11 Atık Yönetimi
11.1 Rehberlik Prensibi
11.2 Atık Türleri
11.3 Gıda
11.4 Konteynerler
11.5 Atılması
12 Alt fason üretim
12.2 Alt Sözleşme, Türleri:
Üretim
Paketleme
Analiz
Ekipman
Pest Kontrol
12.3 Verilen Sözleşme
12.4 Sözleşme kabulü
12.5 Yazılı sözleşme anlaşma
13 Sapma
14 Şikayetler ve geri çağırma
14.2 Ürün şikayetler
14.3 Ürün hatırlatma
15 Değişiklik Kontrolü
16 İç Tetkik
17 Dokümantasyon
17.2 Belge Türleri

Yorumlar

EN ÇOK OKUNANLAR

ENERJİ BİLEKLİĞİ

TİENS ENERJİ BİLEKLİĞİ NEDİR ? FAYDALARI NELERDİR? KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR? Titanyum Ti-enerji bilezik somutlaştırılmış titanyum ve mıknatıs tedavisi ile birlikte insan vücudunda dengesiz pozitif ve negatif iyonların tedavisinde yararlıdır.  Fiziksel ağrıları ve ağrıları etkili bir şekilde hafifletebilir, kan viskozitesini ve asiditesini azaltabilir ve kan dolaşımını destekleyebilir ve çevresel radyasyona etkili bir şekilde direnç gösterebilir. Titanyum nedir? Titanyum süper mukavemet, yüksek kimyasal stabilite ve mükemmel biyouyumluluk özelliğine sahiptir.  İnsan otonom sistemi ve tat sistemi üzerinde olumsuz etkisi olmayan ve kesinlikle alerjiye neden olmayan tek metaldir.  Titanyum tıpta "biyo-metal" olarak adlandırılır.  İnsan vücuduna toksik veya zararlı değildir ve asla insan vücudunun kas veya kemiğiyle reaksiyona girmez, bu nedenle tıbbi cihazlarda, yapay eklem, kalp kapakçıkları ve diş kökleri vb. Titanyumun Etkinliği Medikal araştırm

AİRİZ PED

AİRİZ PED NEDİR ? FAYDALARI NELERDİR? HANGİ HASTALIKLARIN GİDERİLMESİNDE YARDIMCI OLUR? Bir kadının hayatı boyunca ortalama olarak 15000 tane kadın pedi kullandığı hesaplanmıştır. Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) araştırmaları bütün dünyadaki kadınların % 80’inin çeşitli jinekolojik hastalıklardan muzdarip olduklarını ve bunların %63’ünün kalitesiz kadın pedi kullanımından kaynaklandığını göstermektedir. Bakteriler kadın pedi içinde kolay gelişir ve kadınlar adet zamanında daha savunmasız oldukları için enfeksiyonlar daha kolay gelişmektedir. Yüksek kaliteli ve güvenli olan pedler bu sürede kadınları korur ve aynı zamanda konfor ve rahatlık hissi yaratır. Aktif oksijen, kadın pedinin hava geçirgenliğini etkili olarak sağlar, hava sirkülasyonunu hızlandırır, oksijen dolaşımını arttırır ve zararlı bakterileri giderir. Negatif iyon pedleri anti-bakteriyeldir ve bağışıklık sistemini destekler, istenmeyen kokuları ve rahatsızlık hissini ortadan kaldırır ve bu sayede her kadın bu gün

SÜREKLİ KULLANILMASI GEREKEN 3 TİENS ÜRÜNÜ NEDİR ?

TİENS GIDA TAKVİYELERİ Tiens’in ürünleri üretirken en dikkat ettiği nokta 5000 yıllık Çin tıbbının ilkelerini uygulayarak üretmesidir. Besin destekleri takviye değil, tedavide uygulanacak ürünler. Bu yüzden piyasanın en iyisi. Dünyada birçok ülkede tedavilerde doktorlar hastalarına vermekteler. Sürekli kullanılması gereken 3 ürün var: Kordiseps, Kitosan, Spiriluna Neden bu 3 ürün? 1. ÜRÜN:  KORDİSEPS: ( DENGELEME ) Çin’de önemli bir mantar çeşididir. Çin’de doktorların favorisi bu mantardır. Çin tıbbında insan böbreği sağlam olursa ömür uzar. Kordiseps böbreği korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sağlıklı, uzun yaşam sırrıdır. Mutlaka alınmalıdır. Hayvansal ve bitkisel içeriği vardır. Dağlarda yetişir. Böbreği güçlendirir. Kemik eklemlerinde sorun yaşayanlar, spor yapanlar mutlaka kullanmalı. Böbreğin kan akışını sağlar. Böbrek, beyin damarlarının açık kalmasını sağlar. Böbrekteki rahatsızlık bütün hastalıkların nedendir. • Kordiseps doğal antibiyotiktir. •

KORDİSEP MANTARI GIDA TAKVİYESİ

KORDİSEP MANTARI NEDİR ? FAYDALARI NELERDİR? DOZAJI NEDİR? Cordyceps Sinensis çok güçlü bir Çin mantarıdır.  1500 yıl önce Tibet dağlık meralarda, bir çiftçinin çim şeklindeki mantarları yedikten sonra hayvanlarının çok enerjik olduğunu fark ettiği durumlarda keşfedildiğine inanılıyordu. 1990'ların başında, Çin'in kadın takımı atletizm alanında birçok dünya rekoru kırdı.  Ekibin dağlarda antrenman yaparken Cordyceps yedikleri ortaya çıktı. Cordyceps (kordiseps), aslında parazitik organizmalar olan, Çin, Nepal ve Tibet’in yüksek platolarındaki tırtılların üzerinde yaşayan, çok sayıdaki mantar ailesinden birisidir. Aynı zamanda “tırtıl mantarı” olarak da adlandırılır. Cordycep mantarları, “egzotik” şifacılar olarak çok nadir yetişirler. Yılın belirli zamanlarında ve dünyanın sadece belirli bölgelerinde deniz seviyesinden 3.800 m yüksekliklerde tırtılların üzerinde bulunurlar. Bu nedenle de çok değerlidir. Kordisep mantar, bir çeşit tırtıl üzerinde yetiştiği v

HİJYENİK PED KULLAN SAĞLIĞINDAN OLMA!

AİRİZ PED Kadınların %83’ü adet dönemleri boyunca farklı türlerde enfeksiyonlarla karşılaşmaktadır, bunların %62’si kalitesiz ped kullanımından kaynaklanmaktadır. ADET DÖNEMİ ŞİKAYETLERİ; -Kaşınma ve yanma -iltihaplanma -Deri iltihabı -Genital mantar -Fallop türüenfeksiyon -Beyaz akıntı -Adet ağrıları AİRİZ PED: *Dış yüzeyi aktif oksijenle beyazlatılır. *Dış yüzeyi ince ipek ve pamuktan oluşur. *Aktif oksijenli ve negatif iyonlu katman bulunur. *Emici yüzey deniz alglerinden oluşur *Alt yüzeydeki yapışkanda çam reçinesi kullanılmıştır. *Pedin paketi şeker kamışından üretilmiştir. *Doğada 1-3 yıl içerisinde çözünür. DİĞER PEDLER: -Dış yüzey klor ile beyazlatılır. -Polyester(naylon) içerir. -Böyle bir katman yok. -Nişasta ve elyaf bulunur. (nişasta nemli ortamda bakteri üremesine yol açar. -Yapışkan yüzeyinde kimyasal yapıştırıcı kullanılmıştır. ( Bu yapışkan mobilya,  ayakkabı,  çanta yapımında kullanılan bali adında bir yapışkandır. -Petrol

DR. WANG YUMEI / ÇİNKO

TIENS ÜRÜN EĞİTİMİ DR. WANG YUMEI 29-30 EYLÜL 2019 ANKARA ÇİNKO Vücudumuz için vazgeçilmez besin ihtiyaçlarını karşılar. Hamileler gebe kaldıktan sonra ilk 2 ay çinko kullanmalı. Beyin hücrelerini aktive eder böylece çocuğun beyin gelişimine mükemmel bir katkı sağlar. Yetişkinler için de beyin hücresinin yenilenmesine katkı sağlar. Görme yeteneği üzerinde büyük etkisi vardır. Çocuk annesinin karnında çinko eksikliği yaşarsa ileride görme yetisi azalır. İnsan vücudunda çinkonun en çok ihtiyaç olduğu yerler 1. Göz 2. Cilt 3. Ağız içi zarı, bağırsak ve mide yüzeyi. (Ağızda aftın olduğu yere dökerseniz kısa sürede netice alırsınız.) 4. Cinsel fonksiyonların işlemesinde çok büyük etkisi vardır. "Gül gibi olmak için her gün düzenli çinko almalısınız" özellikle erkekler düzenli çinko almalı. DSÖ’ne göre kadınlar düzenli çinko ve kalsiyum almalı. Kadın çocuk doğurduktan sonra vücutta eksilen kalsiyumu ve çinkoyu yerine koymalıdır. Göz hastalıkları karaciğer hasta

KİTOSAN GIDA TAKVİYESİ

KİTOSAN NEDİR? FAYDALARI NELERDİR? DOZAJI NEDİR? Kitosan, Geleneksel Çin Tıbbı  ilkesine uygun olarak yapılır ve öncelikle bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasını desteklemesi amaçlanmıştır. Hastalıkların kaynağı vücutta biriken toksinlerdir. Kitosan vücuttan toksinleri atıp bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.  Üretimi Kitin, yengeç ve karides kabuğundan elde edilir. Kitosan kapsülleri, doğal kitinden deasetilasyon sonucu üretilir. Kitosan yulaftan 10 kat fazla lif içerir. Kitosan ağırlığının 800 katı yağ bağlar. Her kapsül, selüloza benzer bir yapıya sahip 150 mg kitosan içerir. Faydaları Sindirim kanalındaki yağa kendini bağlar, yağ ve şekeri emebilir. Kanda şeker ve kolesterolun yükselmesini engeller. Klor ile bağlanabilen negatif iyonları taşıyabilen pozitif yüklü yapıya sahiptir. Bu sebeple tansiyonun yükselmesini engeller. Kitosan, kanser hücrelerinin ürettiği toksinleri inhibe eder. Toksinleri inhibe ettiği için bağışıklık sistemi daha iyi çalışır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirici Doğal Antibiyotik KORDİSEPS (Altın Bitki)

Bağışıklık Sistemini Güçlendirici Doğal Antibiyotik CORDYCEPS (Altın Bitki) CORDYCEPS NEDİR? ● Cordyceps (kordiseps), aslında parazitik organizmalar olan, Çin, Nepal ve Tibet’in yüksek platolarındaki tırtılların üzerinde yaşayan, çok sayıdaki mantar ailesinden birisidir. ● Aynı zamanda “tırtıl mantarı” olarak da adlandırılır. ● 2.500 farklı mantar türü içinde, Cordyceps sinensis (Caterpillar Fungus), en ilginç mantar türüdür. ● Doğal yaşam ortamı, himalayalarda, 4.500 metre yüksekliktedir, böcek ve tırtıllarla beslenen bir mantar türü olduğundan terminolojide adı “entomopatojen” olarak geçer. ● ilk defa 1000-1500 yıl önce Himalaya çobanları tarafından keşfedildi. ● Daha sonraki dönemlerde yaşlanmayı geciktirdiği ve hafıza kaybını azaltması nedeni ile ilgi odağı haline geldi. ● Etkileri; • Antiinflamatuar  (iltihabi enfeksiyonlar karşı korur) • Antioksidan (hastalıklardan korur ) • Antitümör (tümör oluşumunu, büyümesini engeller) • Antiapopitozis

DR. WANG YUMEI / KİTOSAN

TIENS ÜRÜN EĞİTİMİ DR. WANG YUMEI 29-30 EYLÜL 2019 ANKARA KİTOSAN İlk olarak Japonlar tarafından keşfedilmiştir. Japonya'nın deniz ürünleri meşhurdur. İnsanlar  deniz ürünlerini tükettikten sonra artıklarını geri denize attılar ve bir çok artık deniz ürünleri  suyu kirletmeye başladı. Bu sorunun çözümü için bilim adamları artık deniz ürünlerinden  faydalanabilmenin yollarını araştırdılar. Bilim adamları deniz ürünleri arasında özellikle  kırmızı yengeçlerin dış kabuklarını incelemeye başladılar. İnceleme sonunda kırmızı  yengeçlerin dış kabuklarında en çok kalsiyum buluyorlar. Önemsemiyorlar. İkinci olarak  Protein maddesi buluyorlar. Bunu da önemsemiyorlar. Üçüncü madde olarak lifi buluyorlar. Zaten yediğimiz içtiğimiz her türlü meyve sebzelerde lif olduğu için bunu kullanmayabiliriz  diyorlar. Bir bilim adamı bu teoriye karşı çıkıyor. Lifi inceledikten sonra bir mucize keşfediyor.  Bu lifin doğada hiç bulunmayan özel bir hayvansal lif old

DR.WANG YUMEI / KALSİYUM TOZU VE LESİTİNLİ KALSİYUM

TIENS ÜRÜN EĞİTİMİ DR. WANG YUMEI 29-30 EYLÜL 2019 ANKARA NUTRIENT SUPER KALSİYUM TOZU VE LESİTİNLİ KALSİYUM Kalsiyumun Rolü: Kalsiyum vücudumuz için dışarıdan alınması gereken en önemli 7 mineralden birisidir. 25 yaşına kadar aldığımız kalsiyum ile kemikler gelişir. Ve aldığımız kalsiyumun %99 u kemikte bulunur. %1 i ise kanımızda serbest dolaşan kalsiyumdur. Kandaki %1 Kalsiyum olmazsa vücuttaki reaksiyonlar çalışmaz. Eğer günlük Kalsiyum ihtiyacını gıdalardan alamazsak o zaman vücudumuz kemikteki kalsiyumu kana gönderir. Bu da kemik erimesine yol açar. Kandaki kalsiyumun normal seviyesinde olmaması kalp ritim bozukluğunu tetikler. Kalsiyum eksikliği 100'den fazla hastalığa neden olur. Bu sebeple her gün yeterli oranda kalsiyum almalıyız. Tiens'in Süper kalsiyum tozu dünyanın en kaliteli kalsiyum tozu seçilmiştir. Yetişkinler günde 1 paket kemik erimesi vb. rahatsızlığı olanlar günde 2 paket alabilir. Kanda yeterince oksijenin olmaması, kansızlık, ye