FAYDALARI NELERDİR?
DOZAJI NEDİR?
Günümüzde ortomoleküler tıp ile uğraşan doktorlar iyi beslenmemenin tüm hastalıkların kaynağı olduğunu söylüyorlar. Bu nedenle dengeli ve çeşitli beslenmenin önemini sürekli vurguluyorlar. Maalesef günümüzde elverişsiz tarım koşulları nedeniyle sebze ve meyveler eski vitamin ve mineral değerinde değiller. Bu nedenle sağlığımız için gerekli besinleri barındıran gıda takviyelerine ihtiyacımız var. Dengeli ve yeterli beslenme vücudu yeniler, direnci arttırır ve gençleştirir.
Afrika yerlileri Spirulina'nın besin değerini çok önceden farkettiler. Spirulina'yı ana gıda olarak aldılar. Spirulina, ağır fiziksel performans gerektiren sıcak ortamda var olmak için direnç kazanıyor. Doktorlar, aborjinlerin hastalığa yakalanmasının zor olduğunu gözlemleyip nedenlerini araştırıyorlar. Yosun olan Spirulinayı kurutup baharat gibi her yemeklerine kattıklarını fark ediyorlar.
1960'lı yıllarda Chadian Gölü'ndeki yeşil Spirulina'yı buldular. Spirulina'nın besin değeri keşfedildi. Daha sonra bilim adamları saha araştırmalarına art arda başlamışlardır. Hepsi, Spirulina'nın şu anda tüm gıdaların en kapsamlı ve dengeli besleyici öğelerine sahip olduğuna karar veriyor. 1973 yılında, kendisini Spirulina'nın araştırmasına adayan Fransalı bilim adamı Dr. Clement, araştırma bulgularını Uluslararası Proteinler Konferansında yayımladı: Spirulina, insanoğlunun bilinen tüm gıdalarının en saf ve doğal protein besin kaynağıdır. Bu yosunda selüloz yoktur. Bu nedenle %95 emilir.
Dünyada 25.000'den fazla çeşit alg vardır, bunların arasında mavi algler, dünyada 3.5 milyar yıldan daha önce ortaya çıkan en eski canlılardır. Spirulina mavi alglere aittir. Kirlenmemiş sularda yaşayan ve camgöbeği (mavi yeşil karışımı) renginde kabul edilen küçük alglerdir.
Spirulina doğadaki en zengin bitkisel besindir.
Basit bir su yosunu görüntüsündeki spirulina, doğadaki en zengin biyolojik değerde bitkisel proteine sahip olan besindir. İçerdiği protein oranı %65 dir ki bu rakam en yakın rakibi olan soya fasulyesinin yaklaşık 2 katıdır. Doğadaki en zengin organik demir oranına sahiptir. Ispanaktan 58, dana ciğerinden 28 kat daha fazla demir içerir. Doğadaki en zengin B-12 vitaminine sahip besindir. En yakın takipçisi dana ciğerine göre 2-6 kat fazla B-12 vitamini içerir. Bilindiği gibi B-12 vitamini kırmızı kan hücrelerinin yapımında ve sinir sistemi fonksiyonları için gereklidir.
Doğadaki en zengin antioksidan kaynaklarındandır. Vitamin B-1, B-5 ve B-6, mineraller olarak çinko, magnezyum ve bakır, aminoasitlerden methionine ve süper antioksidan olan beta-karoten, E vitamini ve selenyum içerir.
Doğadaki en zengin E vitamini içeren besindir. En yakınındaki buğday filizinden 3 kat yaklaşık daha fazla E vitamini içerir.
Doğadaki en zengin Gamma Linoleik Asit (GLA) içeren besindir. En yakın çuha çiçeğinden 3 kat fazla GLA içerir. GLA yağ birikintilerinin çözülmesini sağlar. Böylece kalp rahatsızlıklarının önlenmesinde rol oynar ve kötü kolesterolü düşürür.
%1’lik klorofil oranıyla en yüksek klorofil içeren besinlerdendir. Yeşil rengi içerdiği magnezyum iyonundan gelir.
Sütten kat kat fazla kalsiyum içerir. Kalsiyum kemikler ve nöral iletim için gereklidir.
Ayrıca ABD Ulusal Kanser Enstitüsü (NCI) spirulina’daki sulfolipitlerin HIV (AIDS) e karşı dikkat çekici ölçüde aktif olduklarını, düzenli dozlarda alınmasının anti-viral faaliyetleri hızlandırdığını, bağışıklık sistemini teşvik ettiğini, böbrek toksisitesini ve radyasyon kaynaklı hastalıkların şiddetini azalttığını belirlemiştir.
Spirulina gastrit ülser mide rahatsızlıklarında etken bir besindir. Rahatlıkla sindirilebilen Spirulina, gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıklarında destek tedavi olarak öneriliyor. Mide ameliyatları sonrası hastalara ilk besin olarak verilmesi halinde ameliyat komplikasyonlarının en aza indirgendiği de belirlenmiş.
Spirulina'nın önemi şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Antioksidandır. Aids te kordiseps ile birlikte tedaviye destek olarak verilebilir
Kan şekerini, kolesterolü ve tansiyonu normal seviyede tutar.
Yorgunluğu giderir, zindelik verir.
Vejetaryen ve veganlara mutlaka önerilmektedir.
Çernobil faciasında radyasyon tedavisinde kullanılmıştır.
İştahsız çocuklara önerebiliriz.
Metabolizmayı hızlandırır.
Alerjiye iyidir.
Cildi yeniler. Maske yapabiliriz
Kemik iliğinde kan üretimine yardımcı olur
Bağırsaklardaki yararlı bakterileri besler
Mide ve bağırsak rahatsızlıklarını giderir
Prostat kanserini önler
Bu şekilde, Spirulina'yı almak tüm insanlara yarar sağlayacak ve zarar vermeyecektir. Sağlık insanoğlunun ilk servetidir. Sağlık sadece ilaçlara değil aynı zamanda bilimsel beslenmeye de bağlıdır. Neyse ki, Spirulina şimdiye kadar beslenme ve tıbbi değerleri bir araya toplayan en iyi doğal ve yeşil sağlıklı gıda olmuştur. Bu nedenle, FAO (gıda tarım örgütü: açlığı yok etmek ve beslenme şartlarını iyileştirmek amacıyla 1943 yılında kurulmuş ) tarafından “21. yüzyılda insan vücudu için en uygun doğal sağlık gıdası” olduğu tespit edildi. NASA astronot yiyeceği olarak kullanıyor, dünya Sağlık örgütü en yararlı yiyecek olarak tanımlıyor.
Spirulina %60 oranında protein içerir.
18 çeşit esansiyel Aminoasit içerir. İçeriğinde çok fazla vitamin mineral ve antioksidan vardır.
1 Gram spriluna 1 Kilogram sbze /meyve ye eşdeğer besin içerir.
Dozaj
İçerisinde demir olduğu için yemeklerden 1 saat önce veya 1 saat sonra sabah akşam 2 şer veya ihtiyaç fazlaysa sabah öğle ve akşam 2 şer kapsül alınır. İlaç olmadığı için kullanımda bir üst sınır yoktur.
SPİRULİNA'NIN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?
Cildi nemli hale getirir.
Daha parlak yapar.
Siyah noktaları ortadan kaldırır. Ciltteki lekeleri çözer.
Sivilce sorunlarının üstesinden gelir. Ölü cilt hücrelerini ortadan kaldırır. Yüzünün sönük görünmesini engeller. Gözenekleri iyice küçültür.
Cilt sağlığını korur.
SPRİLUNA MASKESİ NASIL YAPILIR?
En az haftada bir kere , en fazla 3 günde bir kere 3 Adet kapsülü açarak boş bir kabın içerisine dökün, maske kıvamı alabilmesi için (su,aleo vera veya hindistan cevizi yağı ile yapılabilir) kına kıvamında harç elde edilir. Elde edilen harç yüze sürülür ve kuruması beklenir. Kuruduktan sonra ılık su ile yıkanır.
Yorumlar
Yorum Gönder