Spirulina ile protein yetersiz beslenen annelere diyet ilavesini takiben F1 soyunun nöro-davranışsal ve bilişsel yeteneklerinin iyileştirilmesi .
Yazan:
- 1
- Sinirbilim Çalışmaları Okulu, Jiwaji Üniversitesi, Gwalior, Hindistan; Zooloji Araştırmaları Okulu, Jiwaji Üniversitesi, Gwalior, Hindistan.
- 2
- Sinirbilim Çalışmaları Okulu, Jiwaji Üniversitesi, Gwalior, Hindistan.
- 3
- Sinirbilim Çalışmaları Okulu, Jiwaji Üniversitesi, Gwalior, Hindistan; Zooloji Araştırmaları Okulu, Jiwaji Üniversitesi, Gwalior, Hindistan. Elektronik adres: ishanpatro@gmail.com.
Soyut, Özet
Erken yaşamdaki olumsuzluklar (stres, enfeksiyon ve yetersiz beslenme) beynin yaşam boyu nörobilişsel, hipokampal ve immünolojik fonksiyonlarını etkileyebilir. Önemli kanıtlar, maternal protein malnütrisyonunun, ergenlikte ve erişkinlikte erişkinlikte nörokognitif anormallikler ve psikopatolojilerin ilerlemesine katkıda bulunduğunu göstermektedir. Düşük ve orta kaynak popülasyonlarında maternal yetersiz beslenme yaygındır. Bu nedenle, bu çalışma, hamilelik ve emzirme döneminde proteinle beslenen annelerin diyet Spirulina takviyesinin, yavrularının refleks, nöro-davranışsal ve bilişsel gelişimi üzerindeki etkilerini değerlendirmek için yapılmıştır . Spirulinabir Cyanobacterium ve büyük bir protein kaynağıdır ve yaşlanma ve nörodejenerasyona karşı dinamik bir nutraceutical olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Sprague Dawley sıçanları, gebe kalmadan 15 gün önce düşük protein (% 8 protein) veya normal protein (% 20 protein) diyetine alındı. Gebelik gününden itibaren laktasyon dönemi boyunca hamile kadın alt gruplarına Spirulina oral yolla (400 mg / kg / b.wt.) Uygulandı. F1 soyunda üreme performansı, fiziksel gelişim, postnatal refleks ontogenisi, lokomotor davranış, nöromüsküler kuvvet, anksiyete, anhedonik davranış, bilişsel yetenekler ve mikroglia popülasyonları gibi çeşitli parametreleri inceledik. Çalışma Spirulina'nın üreme performansını arttırdığını gösterditakviye edilmiş protein yetersiz beslenen barajlar, nörolojik reflekslerin kazanılmasını hızlandırdı, daha iyi fiziksel görünüm, gelişmiş nöromüsküler güç, gelişmiş uzamsal öğrenme ve hafıza ve yavrularda kısmen normalize PMN kaynaklı hiperaktivite, anksiyolitik ve anhedonik davranış. Spirulina tüketiminin bu yararlı etkilerine ayrıca protein yetersiz beslenmiş F1 sıçanlarında davranışsal ve bilişsel becerilerin geri kazanılmasına yardımcı olabilecek mikroglial aktivasyonun azalması eşlik etmiştir. Bu nedenle, Maternal Spirulina takviyesi, yetersiz beslenme ile ilişkili davranışsal ve bilişsel eksikliklerle mücadelede ekonomik bir nutrasötik / ek olarak önerilmiştir.
Kaynak:
Yorumlar
Yorum Gönder